Konstnär Johanna Berg

I mitt konstnärskap strävar jag efter att tolka ett tillstånd. Jag undersöker det mänskliga och fördjupar mig i personliga frågeställningar.
Vad försiggår innanför väggarna, i samtalet mellan människor, djur, växter och natur? Med färgen och linjen bygger jag upp bilden, sakta träder det fram en dialog mellan mig och duken, ett samtal har fötts och det som sker däremellan.
Ända sedan 90 talet har jag haft ett flertal utställningar, nu senast på Höllvikens bibliotek.  Jag arbetar huvudsakligen med måleri men också i blandteknik.

Utställning Moulin 2015
Retrospektiv. Moulin Galleri. 2015

Ända sedan 90 talet har jag haft flertal utställningar, senast på Galleri David Hall i Malmö. Jag arbetar huvudsakligen med måleri men också blandteknik. I mina senaste verk använder jag mig av det fotografiska bilden, plexiglas och ljuset i samverkan.

1404_kryptan_triptuk
”Triptuk. Ljuslåddor”. Platsspecifik verk. Kryptan, Domkyrkan, Lund. 2014

Jag är utbildad scenograf och arbetar delvis som bildpedagog. Jag gillar att undersöka nya material tillsammans med mina elever och att utmana det kreativa i barnasinne. På ”Moulin” håller jag i skräddarsydda workshops i måleri och skulptur både för barn och vuxna. Under senare år har jag även börjat illustrera barnböcker.

illus_per
Illustration till boken ”Det hemliga receptet”. Pågående arbete 2015

I vardagen söker jag, samlar och fångar bilder som skapar mönster genom djupverkan och färgaccent. Denna långsamma process leder till nya uttrycksätt och ett formspråk som i sin tur integreras i mitt konstnärskap och i nya verk.

DSC_7400_4skap2
”Livets källa”. Platsspecifik verk. Kryptan, Domkyrkan, Lund. 2014

Hör gärna av dig om du får lust att besöka min verkstad eller vill veta mer om priser eller information om specifika verk eller kurser. Johanna B.